Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 848
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 848
Składniki
Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty. Przygotowujemy masę serową. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser. Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły. Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć biszkopty. Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki. Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki. Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała. Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.