Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1116
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1116
Składniki
Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.