Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zadziwiająco zakręcone, bakaliowo-czekoladowe dla dużych i małych, na poprawę humoru. Bez większego kręcenia i pieczenia. Po prostu słodki kaprys...
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 617
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 617
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Tłuszcz, cukier, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w rondlu- nie gotować.
Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Dodać do masy galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Mase wstawić do lodówki by ostygła i lekko stężała.
Wafle ułożyć pojedynczo na wilgotnej ściereczce i przykryć taka sama by zmiękły i dały się zrolować.
Mase układać na 2 waflach( brzegi wafli powinny zachodzić na siebie ok 3cm.) i zrolować. Owinąć "batony" folia spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Z podanych produktów wychodzą dwa salcesony. Kroić po skosie. Smaczności:)