Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kolorowa, sycąca, lekka i zdrowa sałateczka:) A przy tym wszystkim szybka w wykonaniu:)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 133
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 54
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 133
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 54
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Składniki
Do kaszy dodajemy nieco soli, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do zaparzenia pod przykryciem na 5 minut. Następnie odkrywamy i zostawiamy na około 5 minut do ostygnięcia.
W tym czasie myjemy i kroimy w kostkę paprykę. Awokado pozbawiamy skóry i również kroimy w kostkę oraz skrapiamy sokiem z limonki. Oliwki kroimy w paski. Kuskus skrapiamy oliwą i mieszamy widelcem do rozdrobnienia i dodajemy paprykę, oliwki i awokado. Mieszamy. Granata obieramy, migdały prażymy na suchej patelni. Część granata i migdałów dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy. Przekładamy do miski. Górę obsypujemy pozostałą częścią migdałów i granata. SMACZNEGO:)