Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-02-2010
Elegancka sałatka, wspaniała na przyjęcie lub romantyczną kolację.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Miód, ocet, sok, musztardę i oliwę wymieszać razem. Orzechy uprażyć na patelni przez około pół minuty a następnie dodać syrop klonowy, mieszając prażyć przez kolejne pół min.
Na talerzu ułożyć liście szpinaku, posypać, orzechami, pokruszonym serem i pokrojona w plasterki gruszka (jeśli sałatka jest przyrządzana dużo wcześniej przed podaniem proponuje skropić gruszkę sokiem z cytryny żeby nie zbrązowiała) Całość polać sosem