Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanym burakiem i kozim serkiem
Szybka i smaczna
Odsłon: 11134
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2659
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Szybka i smaczna
Odsłon: 11134
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2659
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Składniki
Umytą sałatę łączymy z burakami pokrojonymi na cienkie plastry (ja zrobiłam to szybko za zwykłej tarce). Filetujemy pomarańczę, kroimy ser (ja pokroiłam w trójkąty). Dodajemy do reszty. Robimy sos mieszając: 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę octu jabłkowego i 3 łyżeczki oliwy z oliwek. Taki sos najłatwiej zrobić w słoiczku – składniki ładnie się nam połączą. Prażymy (ale nie spalamy) ziarna słonecznika i mieszamy ze wszystkimi składnikami i sosem,