Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem smakoszem potraw z wykorzystaniem naszego polskiego czerwonego buraczka. Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z wykorzystaniem tego warzywa. Pierwszy raz skosztowałam ją na imieninach mojej siostry i od tamtej pory jestem nią zauroczona :) Pyszna i szybka w przygotowaniu. Polecam :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Jeżeli buraczki są małe to wystarczy przekroić je na pół. Natomiast większe lepiej pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z marchewką, ogórkami i jajkami. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do warzyw wraz z posiekanym szczypiorkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z majonezem i mieszamy z wszystkimi składnikami.