Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra salatka na upalne dni
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 166
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1140
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 166
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1140
Składniki
Brokuly umyc, podzielic na rozyczki. Wrzucic na osolony wrzatek i gotowac przez 6-8 min., wyjac, osaczyc. Tortellini ugotowac w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Salate umyc. Koperek rowniez umyc, drobno posiekac.
Sos: ocet winny wymieszac (najlepiej w zakrecony sloiku) z sola i pieprzem. Dodac oliwe i posiekany koperek, jeszcze raz dokladnie wymieszac. Gotowy sos wymieszać z tortelini i brokułami
Łososia jeśli mamy świeżego , umyć,osuszyc, pokroic na male kawalki. Rozgrzac na patelni 1-2 lyzki oliwy, smazyc lososia z obydwu stron przez ok. 5 min. Zdjac z patelni,wystudzić wymieszac z pozostalymi skladnikami salatki ,a na wierzch polać gęstym jogurtem naturalnym .