Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na ciepło to idealna potrawa na letni obiad. Z dodatkiem grzanek tworzy smakowite danie, które każdemu przypadnie do gustu.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 725
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 725
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i posypać "Jarzynką"
Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Por po umyciu również pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojonego kurczaka na złocisty kolor. Następnie usmażyć pieczarki oraz plastry pora.
Brokuły podzielić na małe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotować około 5 minut - nie powinny się rozpadać! Po ugotowaniu dokładnie odcedzić.
Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora. Uwaga: nie zlewać do salaterki oleju z patelni!
Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Przed podaniem sałatkę podgrzać. Do sałatki można podawać grzanki.