Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha /
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2651
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 200
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3328
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2651
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 200
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3328
Składniki
Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte czerwone buraki. Razem wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem (można je tak przechowywać w spiżarce).