Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
c.d. ciężkiej ale "prze-twórczej" pracy
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5026
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5026
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki i zblanszować 2 min. Ogórka pokroić w plasterki. pomidora w plastry (grube).
W słoiku układać na przemian pomidory, ogórki,cebulę przesypując solą , pieprzem i bazylią (doprawiać do smaku) lekko ubijając warzywa. Zostawić ok 1,5 cm wolnego miejsca od góry, zalać przestudzona zalewą prawie do pełna.
Pasteryzować ok.10 min.