Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta efektowna sałatka dzięki swojej konstrukcji, przypomina dużą broszkę z kamieniami szlachetnymi, jak analogia tytułowej marki biżuterii. Wyjątkowy urok daje połączenie piersi kurczaka z carry i słodkich winogron, co z pewnością zadowoli waszych gości.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Składniki
Pierś kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, nasmarować solą i carry.
Potem usmażyć z obu stron na oleju albo upiec w piekarniku.
Wystudzić i drobno pokroić.
Orzechy włoskie posiekać drobno i lekko podsmażyć na suchej patelni. Wystudzić.
Jajka gotowane natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ser żółty natrzeć na tarce o średnich oczkach.
Winogrona umyć, osuszyć, pokroić na połówki i oczyścić od pestek.
Dalej składniki wykładać na półmisku warstwami.
Najpierw wyłożyć pierś kurczaka, nasmarować majonezem i posypać orzeszkami.
Potem jajka (nasmarować majonezem i posypać orzeszkami).
Dalej wyłożyć ser żółty (nasmarować majonezem).
Z góry sałatkę ozdobić kolorowymi połówkami winogron wyłożonymi warstwą.
Orzechów za dużo nie dawać inaczej zepsujecie smak.
Gotową sałatkę dać do lodówki na kilka godzin. Życzę powodzenia w gotowaniu. Smacznego!