Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 295
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 423
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 809
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 295
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 423
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 809
Składniki
1Paprykę opłucz, osusz, włóż do piekarnika 200°C na około 20 minut. Opieczoną wyjmij, przestudź, zdejmij skórkę, usuń gniazda nasienne. Miąższ papryki pokrój w talarki około 0,5cm szerokości. Cebulę pokrój w talarki, a sparzone i obrane ze skórki pomidory na 8 cząstek. Wymieszaj przygotowane składniki. 2Drobne papryczki rozetnij, oczyść z nasionek. Strączki posiekaj, dodaj do sałatki. Całość polej oliwą i skrop octem. Posól, posyp natką. Podawaj jako dodatek do tłustych dań mięsnych lub jako przekąskę z dodatkiem białego pieczywa.