Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki do obiadu na zimno? Czemu nie :) Sałatka, która pasuje zarówno jako dodatek do dania obiadowego – jako alternatywa do ziemniaków, ale również jest świetnym uzupełnieniem do grillowanego mięska.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 72
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 72
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Ziemniaki i kalafiora studzimy. Ziemniaki, cebulę i ogórka kroimy w kostkę , kalafiora na drobne kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy.
Sos: Olej, ocet mieszamy, dodajemy sól, pieprz, cukier. Można dodać majonez. Składniki zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.