Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana sałatka, dzięki temu, że zawiera mięso, jest bardzo sycąca, dzięki czemu nadaje się bardziej jako poobiednia zakąska, niż sałatka do obiadu.;)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 470
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 843
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 470
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 843
Składniki
Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety.
Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku).
Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki.Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w nastepującej kolejności (licząc od spodu): 1.mięso, 2.ketchup, ogórki,
cebula,
kukurydza,
majonez,
keczup,
kapusta. 4. Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy. 5. Smacznego.!;)