Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry, kurczak, ryż - pyszna prosta sałatka
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Ryż taimy w osolonej wodzie na sypko i odstawiamy do ostudzenia. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy papryką czerwoną, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do marynowanego kurczaka dodajemy jeszcze 1 łyżkę curry i odkładamy do lodówki. Pozostałe dwie łyżki curry mieszamy z majonezem.
Por kroimy w cienkie talarki, ananasa odsączonego z sok kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Mięso po półgodzinnym marynowaniu smażymy na patelni aż osiągną złoty kolor. Wszystkie składniki po ostygnięciu łączymy razem i mieszamy całość z majonezem. Inne sałatki na blogu - link pod wpisem. Zapraszam.