Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna letnia sałatka warzywna z pachnącym czosnkiem i oliwkami serkiem Apetina. Świetnie sprawdzi się jako samodzielna danie, na przykład w porze kolacji. Może być również smacznym dodatkiem do obiadu. Polecam!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1245
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1245
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Ogórka umyć, zostawić w skórce, pokroić w grube plastry, następnie te plasterki podzielić na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka, pomidory na ósemki. Liście sałaty opłukać, osuszyć, oliwki osączyć z zalewy. Na półmisku ułożyć liście sałaty, następnie wyłożyć wymieszane ze sobą warzywa, dodać serek feta. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić octem winnym wymieszanym z oliwą. Uwaga: Składniki na dwie porcje sałatki.
Smacznego.