Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla smakoszy, efektownie wygląda - zachwycisz gości wyglądem i smakiem!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Filet umyć, natrzeć przyprawą gyros i usmażyć (w całości, nie kroić!) na na niedużej ilości oliwy (ale najlepszy jest filet grillowany). Ostudzić i pokroić w paski lub kostkę.
W misce (najlepiej szklanej-sałatka efektownie wygląda) układamy kolejne warstwy: krojoną kapustę pekińską, pokrojony w plasterki ogórek, kukurydzę, krojony filet z kurczaka, pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Całość wieńczymy krojonymi w "półksiężyce" pomidorami.
Przygotowujemy sos: mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, dodajemy siekany drobno czosnek (może być wyciśnięty), doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy przebijając się przez wszystkie warstwy, polewamy na talerzu sosem. SMACZNEGO!