Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandwicz z bekonem udekorowany oliwkami owiniętymi cienkimi paseczkami wędliny to pożywna przekąska na co dzień lub efektowny poczęstunek dla gości ;-))
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5578
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 378
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5578
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 378
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić na plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć z obu stron przez 5 minut plastry bekonu i kurczaka. W tosterze lub na patelni w łyżce margaryny lekko opiec lub obsmażyć chleb.
Sałatę starannie umyć, osuszyć, pokroić w paski. Majonez, ketchup i musztardę wymieszać, po czym rozsmarować na tostach. Sałatę, plasterki jajek, bekonu i kawałki kurczaka rozłożyć na połowie tostów i przykryć pozostałymi kromkami.
Tak przygotowane tosty pokroić po przekątnej, spiąć je drewnianymi lub plastikowymi szpatułkami z nadzianymi oliwkami i cienkim plasterkiem bekonu. RADA: Jeżeli lubicie pikantne kanapki, można przyrządzić ogniste sandwicze. Wówczas w miejsce ketchupu należy użyć ostrego sosu np. sosu chili.