Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety wieprzowe jednak bez panierki ;) Idealne do młodych ziemniaczków z koperkiem i aromatycznej mizerii :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Przygotowujemy mizerię. Ogórki kroimy w cienkie paseczki, lub ścieramy na tarce. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i koperkiem. Mieszamy, dodajemy śmietanę. Odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, wybieramy te o podobnych kształtach i gotujemy w całości.
Kotlety płuczemy, osuszamy. Rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy z obu stron przyprawą do wieprzowiny. Obtulamy w mące.
Ugotowane ziemniaki, posypujemy koperkiem. Schaby smażymy na niewielkiej ilości oleju/oliwy. Po kilka minut z obu stron. Wykładamy na talerz, podajemy z ziemniaczkami i mizerią. Smacznego :)