Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6088
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 308
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6088
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 308
Składniki
Plastry schabu przeroic na dwie małe części. Natrzec z każdej strony vegetą, papryką oraz pieprzem.
Natarte przyprawami kawałki schabu delikatnie podsmazyc na oleju.
Z kostki rosołowej zrobic bulion i wlac do podsmazonego mięsa, nastepnie dodac pokrojona cebule (kostki, paski jak kto woli) oraz musztarde. Dusic to aż mięso będzie miękkie.
Rozrobic sos do pieczeni według przepisu podanego na opakowaniu i tak rozrobiony sos wlac do mięsa ( jeśli jest bulion, a jeśli go nie ma można dolac przegotowaną wodę). Jeśli sos bedzie za zadki można rozrobic pół łyżeczki mąki ziemniaczanej z woda i dolac do sosu.
Uwaga na mąke ziemniaczaną! Nie chcemy żeby wyszedł KISIEL!!
Podawac z ziemniakami, bądz kaszą gryczana
Smacznego!! Mam nadzieje że jasno wszystko wytłumaczyłam. Zrobiłam zdjęcie telefonem, i niestety jest za małe i nie mogę go tutaj dodac, więc zapraszam tutaj http://khoelia.wrzuta.pl/obraz/1SUuL1Yj1hL/schab