Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na niedzielny obiad, na zdjęciu niestety widoczna już resztka schabu, mąż tak szybko go opracował, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 50
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 50
Składniki
Schab dzień wcześniej nacieramy przyprawami (można wybrać swoje ulubione), w mięsie robimy nożem otwory i wciskamy w nie śliwki, wstawiamy do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu schab obsmażamy na dużym ogniu (krótko, tylko tak żeby się zrumienił). Wkładamy do blaszki lub naczynia żaroodpornego, wkładamy czosnek, podlewamy ok. 1,5 szkl bulionu i pieczemy w 160 stopniach C ok. półtorej godziny albo troszkę dłużej co jakiś czas podlewając sosem.