Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny schabowy jest pyszny, ale nie możemy go przecież jeść w nieskończoność. Tym razem postanowiłam podać schab w formie zapiekanki.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 357
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 357
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w plasterki, posolić, posypać pieprzem. Pamiętać o wycięciu z nich zdrewniałych części. Mozzarellę pokroić w plastry. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać mięso, wyłożyć częścią pokrojonych pomidorów. Na nich należy układać (naprzemiennie) schab, plasterek pomidora, plaster mozzarelli.
Całość zalać pozostałym tłuszczem ze smażenia, przykryć i zapiekać w temperaturze 200 st przez około 1/2 godziny.
Smacznego!