Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na bazie gotowanego na mleku ryżu z dodatkiem białej czekolady i galaretki cytrynowej
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 131
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 97
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 149
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 101
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 76
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 131
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 97
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 149
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 101
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 76
Składniki
Ryż opłukuję i zalewam mlekiem. Dodaję sól i cytrynę. Zagotowuję. Dosładzam, dodaję agar. Mieszam intensywnie Obniżam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez ryż prawie całego mleka. Dodaję ekstrakt waniliowy i pokruszoną drobno czekoladę. Mieszam dokładnie, do roztopienia czekolady. Ryż przekładam do tortownicy. Studzę.
Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku. Przestudzone wylewam na ryż. Studzę. Przestudzony tort wkładam do lodówki na minimum 2-3 godziny. Najlepiej oczywiście na całą noc. Przed podaniem dekoruję bratkami i wiórkami białej czekolady.