Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 250
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 250
Składniki
Filety rybne jak mamy zamarznięte to rozmrażamy, lekko solimy. W naczyniu mieszamy jajka, mleko i mąkę oraz sól i pieprz na gęste ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby, u mnie tym razem mintaj, obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor.
Na zalewę gotujemy wodę z octem, cukrem i solą. Cebulę kroimy w piórka. W większej salaterce układamy rybę na przemian z cebulą, zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki by dobrze smaki przeszły.