Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na rybę po grecku, ale ten towarzyszy mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Polecam do wypróbowania.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 45
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 80
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 34
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 31
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 27
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 45
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 80
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 34
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 31
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 27
Składniki
Rybę oczyszczamy, kroimy na małe porcje, oprószamy mąką i smażymy na patelni polanej olejem lub oliwą z oliwek.
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w słupki, cebulę w kostkę. Wrzucamy je do rondelka, wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy. Gdy się lekko podrumienią, dolewamy do nich bulion, lekko solimy i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich przecier pomidorowy, szczyptę cynamonu, liść laurowy, szczyptę cukru, kilka goździków oraz pieprz. Całość dusimy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia.
Do ostudzonego sosu warzywnego dodajemy musztardę oraz doprawiamy do smaku. Do miseczki wykładamy ostudzoną rybę i zalewamy ją zimnym sosem.