Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna potrawa wielu polskich stołów - ryba po grecku ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Pozostałe warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę i pora. Dodajemy pozostały warzywa. Przesmażamy przez chwilę. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez około 15-20 minut. Dodajemy koncenrtat, paprykę, bazylię, oregano i cukier. Solimy i pieprzymy do smaku. Pod koniec duszenia wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Filety kroimy w poprzek na połowę. Oprószamy solą, pieprzem i małą ilością mąki. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Układamy połowę ryby na półmisku, na to połowę warzyw i analogicznie drugą warstwę. Dekorujemy koperkiem lub zieloną pietruszką.