Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 154
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 489
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 855
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 154
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 489
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 855
Składniki
Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.
Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.