Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 404
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 207
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 90
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1988
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2793
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10450
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 404
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 207
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 90
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1988
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2793
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10450
Składniki
1.Skrzydełka zalewamy w misce na pół godziny gotowaną wodą. Następnie przepłukuję zimną wodą i wkładam do garnka. Zalewam wodą i gotuje na wolnym ogniu. Odszumowuje i dodaje wszystkie warzywa pokrojone i przyprawy. To wszystko gotujemy minimum 3 godziny na najmniejszym płomieniu tak aby się nie gotował tylko lekko "pyrkolił". Sprawdzamy smak rosołku , jeśli potrzeba doprawiamy solą lub jak kto woli degustą .Wyjmujemy cebulę ,aby się nie rozgotowała. Rosół podaję z makaronem nitki i posypuje posiekaną natką pietruszki.