Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie łatwe w przygotowaniu,bardzo dobre na obiad dla gości oraz co najważniejsze to mało kaloryczne.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na cieńkie plastry w ten sposób aby uzyskać jak największą powierzchnię.Przyprawiamy-sól, pieprz oregano lub według własnego uznania.Ogórki kroimy w dłuż a cebulę w piórka. Na tak przygotowane płaty układamy wcześniej przygotowane jarzyny oraz ser. Teraz wszystko zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami aby wszystko podczas duszenia trzymało się razem.Na dno garnka wlewamy troszkę oleju i układamy roladki a potem dolewamy trochę wody i stawimy na ogień pod przykryciem. Dusimy wszystko aż roladki będą miękkie.Od czasu do czasu przewracamy roladki i dolewamy wodę gdy jest taka konieczność.Ściągamy pokrywkę i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu aby nam się ładnie zarumieniły. Mąkę i śmietanę rozmieszamy i wlewamy do naczynia w którym dusiliśmy wcześniej .roladki.Zagotujemy mieszając i tak mamy sos.Wykładamy na talerz z ziemniakami dodając ogórki kiszone lub inną przystawkę. SMACZNEGO..........