Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję danie, które bardzo apetycznie wygląda, a do tego świetnie smakuje. Można je podawać zarówno na ciepło jako danie główne jak i na zimno jako doskonała przekąska.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Jajka roztrzepać w misce.
Dodać majonez.
Dodać starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę (porcja na dużą blaszkę, taką od piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 20 min. w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
W między czasie na maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę.
Dodać pokrojone w kosteczkę umyte pieczarki i smażyć przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć i rozbić jak na kotlety. Doprawić solą i pieprzem.
Na ostudzone ciasto (nie zapomnieć zdjąć papier) rozkładamy filety z kurczaka.
Podobnie robimy z pieczarkami.
Zawinąć w roladę i piec 40 min. w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
Gotową roladę przełożyć na ręcznik papierowy, aby wchłonął tłuszcz. Następnie pokroić w grube plastry.
Smacznego !!!