Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczony brzuszek z niespodzianką...
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Składniki
Brzuszek natrzeć solą i pieprzem,odstawić .Surową kiełbaskę wyjąć z flaka i podsmażyć z cebulką.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać na patelnię.Dwie gałązki rozmarynu oskubać z listków i posypać brzuszek.Przełożyć na mięsko przesmażoną niespodziankę i zwinąć w roladę.Zasznurować i odstawić na noc do lodówki.Następnego dnia włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w/g wagi (tzn 1kg-1 h) w temp 180 stopni.Ostatnie 15-20 minut podpiekać bez przykrycia,to rolada ładnie się zarumieni.
SMACZNEGO