Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Cebule, czosnek obrać ,pokroić.Zeszklic na małej ilości oliwy,posolić i popieprzyc. Dodać mrożony szpinak,podlać woda i dołożyć kostkę rosółową. Dusić pod przykryciem.Kiedy warzywa będą miękkie odprowadza wodę (podnieść pokrywę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszajac).
Mięso mielone połączyć z jajkiem i bułka tarta,popieprzyc nie dodawać soli.Wyrobić wszystko na jednolitą masę. Deskę drewnianą wyłożyć folia spożywcza .Równomiernie wyłożyć mięso mielone.
Na miesie mielonym rozkładany usmażona cebulkę ze szpinakiem.Ser feta kruszymy na wiezch. Roladę zwijamy , owijania boczkiem,układamy na natłuszczowej blaszce. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni,po czym ściągamy i pieczemy przez kolejne 10-15 minut aby boczek się z rumień.
Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki, pozostawić do ostygniecia.Podawać z pieczonymi zimnakami i gotowanymi warzywami na cieplo. Smacznego