Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w cieście.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1157
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11726
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1157
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11726
Składniki
I ciasto: z mąki, żółtek, gorącej wody zagnieść ciast. Konsystencja ciasta taka jak ciasto na makaron. II ciasto: masło posiekać z mąką i zagnieść. I i II ciasto rozwałkować na prostokąty.Nałożyć I na II, złożyć jak kopertę. Wgniatać I w II, aż uzyska się jednolite ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Ciasto można przygotować dzień wcześniej ale wówczas wkładamy do lodówki.
Ciasto rozwałkować na duży cienki prostokąt. Placek posmarować koncentratem pomidorowym. Warzywa i pieczarki wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Wyłożyć na 1/2 placka. Posypać startym serem. Zawinąć w rulon. Wierzch posmarować białkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 - 250 C.
Można podawać z sosem czosnkowym.