Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie choroby dzieci się nie nudzą - oto efekt pracy z Synkiem. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka, cukru i 5 łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną i cukrami wanilinowymi. Dodać do tego wyrośnięty rozczyn wymieszany z 2 jajkami zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (ja stawiam w misce na garnku z ciepłą woda i przykrywam ściereczką.
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkowywać na kształt koła, kroić na trójkąty. Nakładać konfiturę z róży i zwijać rogaliki. Gdy troszkę podrosną smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać cukrem.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni (grzałki góra-dól).
Smacznego. :)