Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki szybkie w przygotowaniu, długo trzymają świezość.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 142
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 142
Składniki
WYKONANIE: Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jezeli jest zbyt suche, można dodać śmietany. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkaty, nakładać marmoladę, formować rogaliki. Upiec. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.