Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o romantycznej nazwie, bardzo soczyste z dodatkiem mandarynek. Polecam w szczególności na wieczór Walentynkowy.
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36168
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 364
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36168
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 364
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę.Biszkopt pieczemy na dużej blasze ok. 30 min. w tem. 180st.C. Po wystygnięciu nasączyć ponczem.
Obrane i pokrojone na małe cząski mandarynki /powinny być słodkie i bez pestek/ układamy na biszkopcie.
Budynie gotujemy na soku pomarańczowym i gorący delikatnie wykładamy na mandarynki.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i śmietan-fix i wykładamy na wystudzony budyń.
Na wierzchu ciasta układamy na przemian herbatniki, tworząc szachownicę.
Wyśmienite ciasto, w z wyśmienitą kawką i oczywiście w wyśmienitym towarzystwie to idealne połączenie. SMACZNEGO!