Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 61
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 120
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 45
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 38
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 61
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 120
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 45
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 38
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.
Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.
Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!