Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne, moja rodzina go uwielbia. Przepis zdobyłam od mojego dobrego sąsiada :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 64
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 64
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Składniki
Biszkopt: Białka z 5 jaj ubić z cukrem, dodać 5 żółtek z octem, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na dużą blachę i upiec.
Masa: 4 białka ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać na przemian raz mleko w proszku a raz ubitą pianę i likier kokosowy, następnie spirytus. Wymieszać wszystko i wsypać migdały w płatkach /troszkę zostawić na posypkę na górę ciasta/. Na upieczony biszkopt wylać masę i posypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego :)