Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez pieczenia, smacznie i szybko
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Żółtka utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i ½ szklanki cukru. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, ½ szklanki mleka i razem zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Dodać masę jajeczna, gotować, aż uzyska się konsystencję budyniu i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec do masy rafaello dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Na deseczce rozłożyć warstwę herbatników. Na nich rozłożyć 1/3 masy rafaello, następnie warstwę herbatników, 1/3 masy rafaello, warstwę herbatników i resztę masy rafaello. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi i dowolnie udekorować listkami czekoladowymi. Gotowe rafaello włożyć do lodówki na około 6 godzin. Smacznego.