Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe kulki a'la Rafaello
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Składniki
Kaszę płuczemy pod zimną i wrzącą wodą, a następne wsypujemy do garnka.
Do kaszy dolewamy mleko i gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko! (to istotne, bo jeśli wasza kasza będzie za rzadka, kulki nie udadzą się).
W międzyczasie na patelni podprażamy wiórki kokosowe (100 g) do momentu, gdy nabiorą pomarańczowego koloru.
Do ugotowanej gorącej kaszy od razu dodajemy wiórki kokosowe - mieszamy.
Następnie dodajemy łyżkę masła, 2,5 łyżki miodu oraz kilka kropelek aromatu migdałowego - ponownie mieszamy.
Jeszcze ciepłą masę nabieramy łyżką i formujemy kulki, które obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych (20 g).
Kulki układamy - jedna obok drugiej i schładzamy w lodówce.
Po schłodzeniu, wcinamy :) Smacznego!