Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego rozrobić z drożdżami i z 3 łyżkami mąki (z całości wzięte). Po wyrobieniu wrzucić to do pozostałego mleka, żółtka i mąki, wyrobić, następnie rzucić sól wyrobić rzucić olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuchów.
Następnie posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może do wyrabianego cista dodać odrobinę cukru albo cukru waniliowego, ja nie dodaję było by jak dla nas za słodkie.
Smacznego!