Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam soboty, kiedy po południu Babcia siadała i zarabiała drożdże. W kubku bez ucha stawiała rozczyn na talerzyku i one w jakiś magiczny sposób rosły. Cały proces bardzo mnie fascynował i nie wiem czemu kubek wypełniony gotowym rozczynem, przypominał mi dorodnego grzyba :) Do racuchów mam ogromny sentyment. Są one dla mnie smakiem beztroskiego dzieciństwa, radości i zabaw, aż do dobranocki. Mimo upływu wielu lat, bez nich sobotnie popołudnie jest nieudane.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6281
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 133
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6281
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 133
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 765
Składniki
1) ROZCZYN drożdże + letnie (podgrzane) mleko + 1 łyżka mąki + 1 łyżka cukru 2) CIASTO przesiana mąka + szczypta soli + cukier + jajka + olej + rozczyn = wyrabiamy ciasto 3) ODSTAWIAMY CIASTO ( do podwojenia swojej objętości na 1,5-2 h w ciepłe miejsce) 4) ODRYWAJĄC POJEDYNCZE KAWAŁKI CIASTA FORMUJEMY RACUCHY, A NASTĘPNIE JE SMAŻYMY