Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj dodawałam odkrojone polędwiczki z piersi kurczaka do zup,ale tym razem postanowiłam zrobić z nich drugie(delikatne) danie... Eksperyment udany ;-)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć.Delikatnie rozbić,posolić i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso "raz,dwa,pięć" po obu stronach.Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na tłuszczu ze smażenia mięsa,dodać posiekaną natkę.Wsypać 2 łyżki mąki,wymieszać i podlać wodą.Włożyć podsmażone polędwiczki,doprawić solą i pieprzem.Dusić ok 25 min.Podawać z młodymi ziemniaczkami,ryżem lub makaronem.
SMACZNEGO