Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso z wywaru na rosół, ugotowaną marchew, namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojoną w kostkę i przesmażoną na tłuszczu cebulę i przyprawy, Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy grysik. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 2-4 min w zależności od wielkości pulpecików. Można dodać posiekaną na drobno zieloną pietruszkę. Podajemy z makaronem i gorącym rosołem. Życzę smacznego.