Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na święta
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 260
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1162
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 260
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1162
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.
Wódkę schłodzić.
Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.
Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.
Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.