Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to sposób na szybki i łatwy sposób przygotowania deseru.Idealnie nadaje się na romantyczny wieczór we dwoje lub tzw."babskie pogaduchy "Polecam każdemu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 252
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 252
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Składniki
Gruszki duże półtwarde obieramy ze skórki pozostawiając patyczek. Wycinamy gniazdo nasienne. Układamy w garnku.
Gruszki zalewamy winem i dodajemy cynamon oraz goździki. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min.
W tym czasie rozpuszczamy w małym naczyniu czekoladę na parze, dodajemy ok 2 łyżki wody.
Gorące gruszki delikatnie nadziewamy żurawiną z orzechami i układamy na talerzu.
Gruszki polewamy gorącą czekoladą i podajemy z lodami ew. bitą śmietaną. Życzę smacznego.