Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonne ale za to smaczne. Można przyrządzić zarówno na grillu jak i w piekarniku.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Kurczaka kroimy w sporą kostkę, składniki marynaty mieszamy i zalewamy nią mięso. Wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Papryki kroimy w dużą kostkę, pieczarki na pół, cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w ósemki a boczek w dużą kostkę.
Nadziewamy wszystkie składniki na patyczki według własnego uznania, układamy na tacce i posypujemy pieprzem i solą. Jeśli przyrządzamy szaszłyki w piekarniku wstawiamy je na ok. 30 minut (170 stopni). Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)