Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojemu mężowi bardzo smakowała.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.