Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Składniki
Pół kilograma pieczarek obrałam i pokroiłam w plasterki. Usmażyłam na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną cebulą. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubiłam pianę z białek 4 jajek ze szczyptą soli. Kiedy piana była sztywna, dodałam 4 żółtka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki mleka, sól i delikatnie wymieszałam, aby składniki się połączyły. Masę wylałam na gotowe, ale nadal smażące się pieczarki. Przykryłam patelnię pokrywką. Kiedy masa na górze zaczęła się delikatnie ścinać, za pomocą talerza przewróciłam omlet na drugą stronę. Omlet należy przewracać delikatnie, aby nie stracił puszystości. Posypałam garścią startej goudy, przykryłam pokrywką, aby ser się rozpuścił. Smażyłam około 2 minut. Gotowe. Z podanych składników wychodzi omlet na 2 osoby.